Elscooter Bäst i Test

Välkommen till Electric Scooters stora “Elscooter Bäst i Test”. Vår specialitet är just Elscootrar och andra Eldrivna fordon, och detta år är inget annorlunda. Vårt stora test 2023 går igenom marknadens bästa, populäraste, billigaste och mest exklusiva Elscootrar från året 2023. Läs vidare för att se vilken som blev Elscooter Bäst i Test 2023.

Till Topplistan!

2023 är här och med det en ny generation av elscooters som är snabbare, smartare och mer hållbara än någonsin tidigare. I ett landskap där urban mobilitet ständigt utvecklas, står vi redo med det mest omfattande och noggranna testet av årets Elscooter Bäst i Test. Oavsett om du är en pendlare som söker bekvämlighet, en miljövän som strävar efter en grönare livsstil eller en äventyrare som vill utforska staden med stil – vi har samlat all information du behöver för att göra det bästa valet.

I vårt “Elscooter Bäst i Test” fokuserar vi på följande kritiska punkter:

 1. Prestanda: Hur snabb och kraftfull är elscootern? Hur hanterar den uppförsbackar och varierande terräng?
 2. Batteri och Räckvidd: Hur långt kan du resa på en full laddning? Hur snabbt laddas batteriet?
 3. Säkerhet: Vilka säkerhetsfunktioner är inbyggda, inklusive belysning, bromsar och stabilitet?
 4. Komfort och Körkänsla: Hur bekväm och stabil är elscootern under färd? Hur hanterar den ojämna ytor?
 5. Design och Byggkvalitet: Är elscootern elegant och robust konstruerad? Hur väl tål den daglig användning?
 6. Anslutningsmöjligheter och Extra Funktioner: Finns det en app? Vilka extra funktioner, som GPS och lås, erbjuds?
 7. Pris och Värde för Pengarna: Är elscootern prisvärd i förhållande till de funktioner och kvaliteter den erbjuder?

Vi hoppas dessa punkter i vår Elscooter Bäst i Test lista har varit till hjälp! Om ni behöver ytterligare information, tveka inte att höra av er till oss.

Kugoo Elscootrar i Sverige Electric Scooters

Xiaomi Mi 3 Nordic Edition

Få det bästa priset här

Xiaomi Mi Electric Scooter 3 Nordic Edition hamnar på vår första plats av årets Elscooter Bäst i Test! Denna elscooter är idealisk för stadspendlare, fullspäckad med praktiska funktioner och levererar en imponerande körupplevelse. Den glider mjukt över vägar, och är anpassad efter det nordiska klimatet och klarar även de dagar då rester av grus fortfarande ligger kvar efter vintern.

Med avseende på batteriets prestanda, så ser vi i vårt test att du kan utan tvekan ta dig 25 kilometer på en laddning i konstant körning med topphastighet. Givetvis är detta kanske inte en sådan naturlig körning som när du tar dig till och från jobbet, och kommer tveklöst få mer ut per laddning än så. Verkligen toppbetyg!

Set up är enkel, du kopplar upp dig till appen och följer en kort instruktionsvideo och följer alla anvisningar så har du lärt dig cykelns funktioner på nolltid. Du kan låsa cykelns motor genom ett knapptryck, vilket är en rätt ny funktion för Mi 3 Elscootermodeller.

Mi Electric Scooter 3 Nordic är en av det säkrare Elscooters ute på marknaden. Bromssystemet har toppbetyg, konstruktionen är solid och robust och den är väldigt enkel att fälla ihop och flytta på. Gedigen elscooter utan tvekan!

Sammanfattningsvis, Xiaomi Mi Electric Scooter 3 markerar sig som ett ytterst prisvärt alternativ för den som söker en pålitlig och högpresterande elscooter.

 • Produktbeskrivning

  Mi 3 Nordic är storsäljaren från Xiaomi, en av världens ledande elscooter-tillverkare. Med en maxeffekt på 300W och en maxhastighet på 20 km/h tar du dig fram snabbt och smidigt.

 • Specifikationer

Få det bästa priset här
Elscooter Bäst i Test

E-Wheels E2S V2

Få det bästa priset här

På andra plats i vår Elscooter Bäst i Test topplista hittar vi E2S V2 från E-wheels. Det är en prisvärd elscooter som utmärker sig som det rätta valet för en bred målgrupp. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren elscooterförare, om du inte har speciella behov som ovanligt hög maxhastighet eller extra stort batteri, passar den här elscootern perfekt.

En av dess mest imponerande egenskaper är dess lätta vikt. På endast 12,5 kilo är E2S V2 en av de lättaste elscootrarna vi har testat. Varför är detta viktigt? Jo, den lätta vikten gör den smidig att hantera – oavsett om du behöver lyfta den i trappor, putta den uppför backar om batteriet tar slut eller ta med den i kollektivtrafiken. Den är helt enkelt inte en börda att bära med sig.

Årets modell, 2023, är mer en finjustering än en omvälvande uppdatering jämfört med föregående år, men som ordspråket lyder: “om det inte är trasigt, behöver det inte lagas”.

När det kommer till räckvidd, lovar tillverkaren upp till 35 kilometer. I våra tester, med flera backar och en vikt på testpersonerna mellan 75 och 90 kg, uppmätte vi en räckvidd på 18-20 kilometer per laddning. Med tanke på E2S V2:s kraftfulla och effektiva acceleration, anser vi denna räckvidd vara mer än godkänd – och toppklass i denna priskategori.

Sammanfattningsvis får E2S V2 höga poäng i vårt “Elscooter Bäst i Test”, särskilt med tanke på priset. Den erbjuder en hel del för pengarna. Visst, det finns elscootrar med längre räckvidd, men för de flesta pendlare är 18-20 km mer än tillräckligt, och den låga vikten är en stor fördel.

Huvudpunkter:

Prisvärd: Passar både nybörjare och erfarna användare

Lättviktig: Enkelt att bära, perfekt för stadsboende (12,5 kg)

Uppdaterad Modell: 2023-modellen finjusterar det som redan fungerar

Godkänd Räckvidd: 18-20 km i realistiska förhållanden, trots utmanande terräng

 • Produktbeskrivning

  Bästa elsparkcykeln 2023. E2S V2 kommer i två olika versioner: Standard och Long Range+. Standard har blivit framröstad som Bäst i test upprepade gånger, med en motor med en nominell motoreffekt på 250 W. Long Range+ har uppgraderats med ett större batteri för 30 % längre räckvidd (10 Ah), dämpare för optimal körkomfort, ny app och förbättrad framlampa. Long Range+ kan även väljas med punkteringsfria däck.

 • Specifikationer

  Här hittar du specifikationerna för E2S V2.

Få det bästa priset här

Våra främsta elscooter Bäst i Test tips!

Elscootern har snabbt blivit ett populärt transportmedel i städerna, men även på landsbygden. Dess smidighet, låga underhållskostnader och miljövänliga design har gjort den till ett uppskattat val för många. Men innan du styr stegen mot närmaste återförsäljare eller klickar hem din första elscooter online, finns det några viktiga saker att ha i åtanke. Våra främsta Elscooter Bäst i Test tips!

1. Användningsområde Fråga dig själv var och hur ofta du kommer att använda din elscooter. Är det för dagliga pendlingar till jobbet, snabba turer i stan, eller mer för nöjeskörningar i terrängen? Ditt svar kommer att påverka vilken typ av elscooter som passar bäst för dig.

2. Batterikapacitet och räckvidd En av de största övervägandena när man väljer elscooter är batteriets livslängd. Se till att scootern kan klara av den distans du tänkt dig utan att behöva laddas upp på vägen.

3. Hastighet Om du är ute efter hastighet, se till att välja en modell som uppfyller dina förväntningar men kom ihåg att säkerheten alltid går först.

4. Vikt och bärbarhet Om du behöver bära med dig din elscooter i kollektivtrafiken eller upp för trappor, bör du överväga en lättare och mer bärbar modell.

5. Säkerhet Säkerheten bör aldrig kompromissas med. Se till att din elscooter har nödvändiga säkerhetsfunktioner som bromsar av hög kvalitet, reflekterande element och en stabil konstruktion.

6. Pris och garanti Sist men inte minst, sätt en budget och se till att få valuta för pengarna. Garanti och service är också viktigt, så välj en pålitlig återförsäljare eller ett erkänt märke.

Innan du gör ditt slutgiltiga val, är det klokt att provköra några olika modeller och jämföra recensioner online, precis som du gör här idag. På så sätt kan du vara säker på att du hittar den elscooter som passar just dina behov bäst.

Electric Scooter Electric Scooters

E-Wheels E2S V2 Lite 2023

Få det bästa priset här

E2S V2 har tidigare vunnit Elscooter Bäst i Test  enligt en rad olika onlinerecensenter, inkluderat oss. Det är inte bara en elsparkcykel – det är den elsparkcykeln som alla pratar om!

🔥 Kraft och Prestanda: Med sin kraftfulla motor forcerar den backar med enkelhet, och lovar en upplevelse som är både robust och pålitlig. Den är skapad för daglig pendling med lång räckvidd, kvalitet och pålitlighet.

💡 Säkerhet Först: Utformad med smarta funktioner som “non zero start”, förhindrar E2S V2 Lite oavsiktlig acceleration och ger en säkrare upplevelse. Dessutom är den utrustad med Bluetooth och app-kompatibilitet, vilket ger dig möjlighet att låsa den och anpassa dina inställningar på språng.

💧 Tillförlitligt Skydd: IP56-certifiering innebär att den tål damm och partiklar, så du kan vara säker på att den står emot de tuffaste förhållandena.

🌐 Fullständigt Laglig: Med en topphastighet på 20 km/h är E2S V2 Lite 100% laglig i Sverige för alla åldrar. Stora luftfyllda hjul garanterar en bekväm körning, oavsett var du är på väg.

🔍 Skiljer sig från Mängden: Många kan jämföra den med Xiaomi Essential och 1S, men E2S V2 erbjuder kraftigare prestanda och fler appfunktioner.

🚀 Skandinaviens Favorit: E2-serien är E-wheels bästsäljare, en beprövad favorit bland nordiska pendlare.

Vill du ha det bästa för dina pengar? E2S V2 Lite är svaret. 

 • Produktbeskrivning

  E2S V2 är definitivt vår bästsäljande modell. Den har solid kvalitet, massor av kraft och lång räckvidd som uppfyller behoven hos en genomsnittlig pendlare. E-wheels E2S V2 är perfekt för dig som vill ha en pålitlig, robust och billig elsparkcykel.

 • Specifikationer

  Här kan du hitta specifikationerna för E2S V2 LITE.

Få det bästa priset här

Elsparkcykel Nitrox M8

Få det bästa priset här

Nitrox M8 är en flaggskeepsscooter från Nitrox som också råkar vara en av de med lägst pris i klassen, och en given kandidat på vår Elscooter Bäst i Test lista. För dig som letar ett budgetalternativ men inte vill tumma på kvalitet, så kan vi starkt rekommendera Nitrox M8 antingen som din första elscooter eller för den med vana.

🔋 Kraftfull Prestanda: Nitrox M8 drivs av ett 5Ah litiumbatteri och en borstlös navmotor med en effekt på 250W, vilket ger dig en räckvidd på upp till 15 km/laddning. Och med en laddningstid på bara 4 timmar är du snabbt tillbaka på vägen.

⚖️ Bärbarhet: Med en vikt på endast 11,5 kg och hopfällbar design, kan du enkelt bära med dig den vart du än går!

🏞️ Smidig Körning: Extra stora 6,5-tums hjul av solitt gummi gör att du smidigt tar dig fram på även ojämna underlag, och du behöver inte oroa dig för punkteringar!

⚙️ Stark & Hållbar: En toppfart av 20 km/h, en maxlast på 81 kg och en kombination av elektromagnetiska och mekaniska bromsar gör den här scootern idealisk för både unga och vuxna.

📟 Allt Under Kontroll: Utrustad med hastighetsmätare och batteriindikator på styret, så att du alltid har koll. Tumgasreglage för både gas och broms ger enkel hantering.

🌧️ Tålig i Alla Väder: Klassad IPX4, vilket innebär att den står emot vattensprut från alla håll. En regnskur? Inga problem!

🌟 Extra Finesser: Kompletterad med en kraftfull LED-strålkastare fram och en röd LED-lampa bak, gör att du syns även i mörker.

Specifikationer i Korthet:

 • Motor: 250 W
 • Batterikapacitet: 180 Wh
 • Räckvidd: 15 km
 • Toppfart: 20 km/h
 • Vikt: 11,5 kg
 • Hjulstorlek: 6,5″
 • Hopfällbar: Ja

Nitrox M8 är den perfekta kombinationen av prestanda, portabilitet och prisvärdhet.

Elscooter bäst i Test - vilken budgetmodell vinner?

När det kommer till elscootrar har marknaden exploderat de senaste åren. Många söker efter en pålitlig och prisvärd modell utan att tumma på kvaliteten. I vår Elscooter Bäst i Test har vi granskat flera populära och ekonomiska alternativ! Nitrox M8 leder ligan medan E2S kommer på en stark andraplats.

Nitrox M8: Den Oslagbara Mästaren  Nitrox M8 sticker verkligen ut när det gäller prestanda och prisvärdhet. Med en räckvidd på upp till 15 km per laddning, en toppfart på 20 km/h, och en bärbar design som väger in på bara 11,5 kg, är det svårt att konkurrera med detta paket. Dess extra stora hjul på 6,5 tum av solitt gummi erbjuder en stabil och smidig körning. Dessutom, med en snabb laddningstid på 4 timmar och en tålig IPX4-klassning, är Nitrox M8 det självklara valet för den prismedvetna stadsresenären.

E2S Lite : En Imponerande budgetvariant. E2S får inte glömmas bort. Denna elscooter har också många starka punkter, såsom en solid konstruktion och en smidig körupplevelse. Även om den kanske inte når upp till Nitrox M8:s topp-prestanda i vissa kategorier, erbjuder den definitivt ett utmärkt värde för pengarna.

Bäst i Test – Slutsats: Även om båda dessa elscootrar erbjuder enastående värde för pengarna, tar Nitrox M8 definitivt förstaplatsen i vårt Elscooter Bäst i Test! Detta när det kommer till den ultimata kombinationen av pris, prestanda och portabilitet. För dem som letar efter den bästa budgetelscootern på marknaden idag, är Nitrox M8 svår att slå. E2S, å andra sidan, fortsätter att imponera och är definitivt värd att överväga som ett alternativ.

Elscooter Bäst i Test Vuxen

Även om många av oss vuxna kan köpa en elsparkcykel för skojs skull, så är kanske den primära anledningen till ett köp att man behöver den som mer än bara en leksak.

En modell för vuxna skiljer sig på många plan, framför allt i pris och kvalitet, då målgruppen är stor och varierande. Vissa som söker en elsparkcykel för pendling behöver en mer robust och med längre räckvidd. Andra som använder den mer för nöje kan ha andra önskemål. Ta en titt på vår Elscooter Bäst i Test lista och hitta den som passar dig bäst!

Har du funderingar vilka lagar och regler som krävs för din elscooter, så kan du hitta information här, Trafikverket.

Elscooter Bäst i Test Barn

Vi på ElectricScooters.se gör en noga kontroll över de fordon vi rekommenderar till barn. Givetvis så är säkerhet och trygghet ett nyckelord oavsett vilken modell vi tittar på, men när det kommer till barnen så är detta såklart ännu mer i fokus.

Elsparkcykel barn finns en uppsjö av storlekar och prestanda, och många varumärken kan variera mer än bara i priset, utan också vilka delar de har arbetat på mest. Ta en titt på vår topplista över modellerna för barn, för att hitta våra rekommendationer.

Bästa Elscooter märket

Vad menar vi med “Bästa Elscootern”? Många tänker nog på den modell som presterar bäst i tester eller ger mest värde för pengarna. Visst, dessa perspektiv är giltiga! Men att säga vilken modell som är den absolut bästa är komplicerat.

Ditt behov avgör:

Pendling: För dagliga pendlande kan en Elsparkcykel vara oumbärlig. Speciellt om du har en sträcka som känns för lång att gå men opraktisk med bil eller buss. Här ligger fokus på robust design, bra batterikapacitet och snabbladdning.

Fritid: Om du vill ha adrenalinkickar kan du leta efter en snabbare modell med större däck för mångsidig terräng. Här spelar maxhastighet och köregenskaper stor roll.

Familj: För familjeutflykter är en användarvänlig och säker Elsparkcykel nyckeln. Modeller med justerbara hastigheter och säkerhetsfunktioner prioriteras.

Studenter: På campus kan en lätt och kompakt Elsparkcykel anses bäst, något enkelt att förvara.

Turism: Vill du upptäcka en stad? En Elsparkcykel med lång batteritid kan vara ditt bästa kort.

Tänk även på pris, märkesrykte, garantier och användaromdömen. Testkör gärna några varianter som ni hittar i vårt Elscooter Bäst i Test för att hitta rätt känsla.