Elscooter

Välkommen till Electric Scooters, den bästa portalen för allt som har med Elscooter att göra. Vi recenserar, jämför, rådger och håller koll på nyheter inom Elscooters, allt ifrån nya häftiga modeller till nya lagar och regler för eldrivna fordon!

Bästa Elscootern - Topplista & Priser

Innehåll

Vi guidar dig till ditt köp!

Om du är på jakt efter en elscooter och inte riktigt vet vart du ska börja, eller kanske är du redan en ägare som vill uppgradera till en ny modell, eller kanske köpa en Elscooter till barnen? Oavsett vad, så kommer vi hjälpa dig att hitta rätt i elscooterdjungeln till det bästa möjliga priset.

Vi har samlat allt på denna sida som rör Elscootrar. Recensioner av modeller, varumärken och nyheter från Elscootervärlden.

Vi ställer också de olika modellerna mot varandra, både i samma prisklass och i samma modelltyp, och gör tester för att hitta den bästa modellen till bästa möjliga pris!

El-scooter

Hitta rätt elscooter

Elscooter recensioner

Här nedan kan du navigera till alla olika typer och kategorier av Elscootrar vi recenserar och jämför hos de olika leverantörerna. I Sverige är alla Elscootrar under 20km i timmen klassade som “cykel” och är dem vanligaste du ser ute på stan eller på vägarna. Men givetvis så finns det betydligt snabbare, mer kraftfulla och mer användbara modeller än så.

Vi har också en kategori med Elscooter för barn och tillika vuxna, samt våra Bäst i Test artiklar du kan navigera till.

Längre ner på sidan så hittar du också olika varumärken. Om du redan har ett varumärke i åtanke, så kan du se våra recensioner, prisjämförelser och rekommendationer.

Elscooter Bäst i Test

I en värld som snabbt förändras, framförallt på transport och miljösidan, har elscootrar blivit en ovärderlig del av landskapet. De erbjuder en kombination av snabbhet, bekvämlighet och miljövänlighet, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ till kollektivtrafik och bil för den aktiva pendlaren och hobbyisten. Men med en översvämmning av modeller och märken på marknaden, hur väljer man rätt?

Enkelt! Du läser vår Bäst i test guide! Här går vi djupgående in på prestanda, säkerhet, batterilivslängd, räckvidd och mycket mer, allt för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för dina behov. Så oavsett om du är nybörjare eller en erfaren elscooterägare, har vi informationen du behöver för att göra ett säkert köp och sedan glida iväg nöjd och glad! Se vilken Elscooter som vann årets bäst i test här!

Bästa Elscootern - Topplista & Priser

Electric scooters rekommenderar

Elscooter För Vuxna och Barn

Att köra en elscooter skiljer sig betydligt mellan barn och vuxna. Elscooter för barn oftast en introduktion till motoriserade fordon, med enklare kontroller, lägre hastigheter och lättare konstruktioner för att matcha deras mindre storlek och mindre erfarenhet. Säkerhetsaspekter är extra viktiga, inklusive hastighetsbegränsningar och robusta byggmaterial. Å andra sidan erbjuder elscooter för vuxna vanligtvis kraftigare motorer, högre hastigheter, och mer avancerade funktioner som längre räckvidd och större batterikapacitet. De är utformade för daglig pendling och längre resor, kräver större ansvar i användningen och ofta mer erfarenhet för att hantera högre hastigheter och komplexa funktioner.

Elscooter

Varumärken

Populära Elscooter Varumärken

Senaste åren har en stor mängd olika Elscootrar kommit ut på marknaden, vissa mer kända än andra. Många butiker har till och med skapat sitt eget varumärke och kännedomen om ledande aktörer kan vara svårt att avgöra. Oavsett om du köper en Elsparkcykel på Biltema, Netonnet eller någon annan stor kedja, så är det inte alltid solklart vilket varumärke som är bäst.

På Electricscooters.se har vi samlat de mest framstående och populära varumärken inom elscooters under ett tak, för att ge dig en klar överblick över marknaden.

Från branschledare till nykomlingar, här presenterar vi de varumärken som sätter standarden för kvalitet, innovation och användarvänlighet.

Vilken Elscootermodell är rätt för dig?

Att navigera i den uppsjö av olika varumärken och modeller av Elscooters som finns därute är nästintill omöjligt. Vad är egentligen en bra Elscooter, och vilken typ behöver just du? Elsparkcyklar varierar på en massa olika sätt, och inte bara i utseende och pris, utan även i effekt, prestanda, hållbarhet och användbarhet. Till exempel kanske du bor inne i centrum och behöver en modell som du lätt kan ta dig till och från jobbet med, eller så bor du ute på landet och behöver en Elsparkcykel med kapacitet att köra över lite tuffare väglag. Eller så vill du köra riktigt långt på en laddning kanske? Oavsett vad du är ute efter så kommer vi hjälpa dig.

10 saker att tänka på inför ditt elscooterköp

När du tittar på utbudet av Elscooters där ute så kan det kännas lite överväldigande och svårt att veta vart man ska börja. Vi rekommenderar ju såklart att du tar en titt på någon av våra guider eller tester, men självklart så vill vi gärna bistå med information om hur du kan göra din egen research på alla Elscooters som finns där ute. 

Här har du en enkel lista över 10 Saker du behöver tänka på när du letar och jämför Elsparkcyklar:

 1. Hastighet: Kontrollera den maximala hastigheten för att se om den uppfyller dina behov och följer lokala lagar och regler. 
 2. Räckvidd: Se till att batteriets räckvidd passar dina dagliga pendlingsbehov. 
 3. Batteriets Livslängd och Laddningstid: Ta reda på hur lång tid det tar att ladda batteriet och dess förväntade livslängd.
 4. Vikt och Portabilitet: Om du behöver bära din elscooter, välj en som är lätt nog för ditt behov. 
 5. Design och Komfort: Kolla in designen och komfortfunktioner som stötdämpning och sadelalternativ.
 6. Säkerhetsfunktioner: Kontrollera att den har nödvändig belysning, bromssystem och andra säkerhetsdetaljer.
 7. Recensioner och Betyg: Läs oberoende recensioner och betyg för att få en känsla av andra användares erfarenheter.
 8. Tillgängliga Tillbehör: Se om det finns tillgängliga tillbehör som lås, hjälm eller extra batterier.
 9. Miljövänlighet: Kontrollera om din Elscooter har några speciella miljövänliga funktioner eller certifieringar.
 10. Varumärkets Rykte: Välj ett betrodd varumärke som är känt för kvalitet och pålitlighet.

Den här listan hade kunnat göras mycket längre såklart, och du kanske direkt kan se en av de viktigaste punkterna saknas, för de flesta iallafall, och det är något vi hade kunnat skriva en helt separat artikel om.

PRISET.

När du jämför Elscootrar och du hittat ett par modeller som uppfyller dina krav, så finns det såklart ingen anledning till att köpa första bästa! Ta det bästa erbjudandet där ute, hos en leverantör du känner dig trygg med. 
Låt oss hjälpa dig med det!

Oavsett om du söker en billigare modell, eller en toppmodell på marknaden, så tycker inte vi att du ska behöva betala mer än nödvändigt. 

Jämför bästa modellerna här hos oss, och köp elscootern från den leverantör som ger dig det bästa priset.

Det miljövänliga alternativet

Att köra en Elsparkcykel må vara ett otroligt bekvämt och enkelt sätt att ta sig från punkt A till punkt B. Det är också rejält mycket billigare än de flesta andra typer av transportmedel som tåg, bil, buss, taxi eller moped. 

Men vi ska inte bara stirra oss blind på de besparingar du gör när du pendlar eller när du kör omkring ute på landet, vi ska givetvis också tänka på vilken nytta vi gör för miljön!

Det är ett viktigt steg som görs i Sverige idag, att försöka elektrifiera samhället så gott det går. Givetvis är det enklare för dem som bor i större städer, då det finns fler alternativ till att ta sig fram och tillbaka från jobb, skola, affärer och dylikt – än om man till exempel bor uppe i Norrland eller i södra delarna av Sverige, där avstånden och transportmöjligheterna är mer begränsade.

Som tur är så utvecklas teknologin bakom Elscootrar regelbundet, och vi kan se en rejäl ökning av mer kraftfulla Elscootrar med betydligt mer räckvidd och möjligheter att köra på en rad olika underlag.

Vårt mål är att se till att varje hushåll kan ersätta sin moped, motorcykel eller delvis sin vanliga cykel (men inte helt! Motion är också viktigt) med en Elsparkcykel inom 10 år. 

Följ gärna med oss på den resan!

Elscooter i Danmark elscooter danmark Electric Scooters

Budgetköp - Hitta en billig elscooter?

Vad är det viktigaste för dig när du gör ett köp? Är det kanske kvalitét eller varumärke? Kanske är det recensioner från sådana som vi och konsumenterna, eller vågar du chansa på en ny spännande modell? 

Oavsett vad du sätter i första rum, så vet vi om en sak som spelar stor roll för de allra flesta. PRISET!

Det finns nog ingen här ute som vill spendera onödiga pengar när det finns billigare alternativ för samma eller likvärdig produkt. Givetvis så rekommenderar vi inte att man tummar på priset när man väljer en elscooter. Men bara för att den är billig så betyder det absolut inte att den är dålig. Därför har vi samlat en lista på våra absoluta favoriter bland billiga elscootrar i flera prisklasser, för att du ska få bäst kvalitet för varje krona!

Billig Elscooter

Elscooter 25 km / h

Denna hastighet är standard för de flesta elscootrar och är vanligtvis godkänd för stadskörning i många länder. Idealisk för vardagspendling och garanterar säkerhet, samtidigt som den erbjuder tillräcklig snabbhet för stadsresor. En Elsparkcykel med hastighet 25km/h räcker för de allra flesta!

Elscooter 30 km /h

Elscootrar som toppar 30 km/h erbjuder lite mer kraft för den som vill ha en snabbare färd, men kan kräva ytterligare säkerhetsutrustning eller speciella tillstånd beroende på lokala regelverk.

Elscooter 40km /h

För den äventyrlige och erfarna föraren. Denna hastighetsgräns är oftast reserverad för större och kraftfullare modeller. Vissa städer och länder kan ha restriktioner för denna hastighet på allmänna vägar. 

Det är inte jättevanligt med Elscootrar med en topphastighet av 40km/h, utan oftast väljer man att hoppa upp till 50km/h eller högre och nyttja elscootern mer som en moped. 

Elscooter 50 km /h

Denna kategori av elscootrar når hastigheter som kan jämföras med traditionella mopeder. Förvänta dig strängare regler, potentiella licenskrav och obligatorisk användning av hjälm.

För alla hastighetsgränser är det viktigt att känna till lokala trafikregler, använda lämplig säkerhetsutrustning och alltid köra ansvarsfullt. Givetvis så finns det Elsparkcyklar med en topphastighet på över 50km/h också. Läs mer om dem här på vår sida!

Om du är osäker på vilka lagar och regler som gäller så kan du hitta mer information på Transportstyrelsen.

Elscooter

Elscooter 1000W

Effekt, mätt i watt (W), beskriver den elektriska styrkan i motorn. Högre effekt innebär oftast snabbare acceleration och bättre förmåga att hantera branta backar eller tyngre belastning. Men med ökad effekt kommer också ökad energiförbrukning och potentiellt kortare batterilivslängd.

En modell med 1000W är tillräcklig för de flesta stadsmiljöer. Den hanterar lättare lutningar och erbjuder en balans mellan prestanda och batteriets varaktighet.

Elscooter 2000w

Med 2000W “under huven” kan du förvänta dig snabbare acceleration och en smidigare körning även i terräng eller på kuperade vägar. Detta är ett vanligt val för de som söker lite extra kraft utan att gå till ytterligheter.

Elscooter 3000W

Denna är högpresterande, lämplig för varierad terräng och tyngre förare. Förvänta dig betydligt kraftigare prestanda, men var beredd på att det kan krävas mer underhåll och uppmärksamhet på batteriet.

Elscooter 5000w

Med en 5000W-motor går vi in i toppklassen av elscootrar. Dessa maskiner är inte bara snabba, utan de kan klara av de mest krävande vägarna och lutningarna. De är dock inte alltid lämpliga för nybörjare och kan kräva specifika tillstånd eller licenser beroende på var du bor.

Oavsett effektnivå är det viktigt att ha kunskap om hur prestandan påverkar batteriet, och att alltid använda rätt säkerhetsutrustning.

Bästa Elscootern

ELSCOOTER REA

Vi håller daglig koll på dem bästa priserna och vilka produkter som är på REA. Ta en snabb koll på vår erbjudandelista och aktuella Elscootrar som på REA.

Här kommer några tips:

Rea-perioder, ofta i samband med stora shoppinghelger eller vid säsongsskiften, ger konsumenter möjlighet att köpa högkvalitativa elscootrar till en betydligt lägre kostnad än vanligt. För tillverkare och återförsäljare kan det vara ett sätt att göra plats för nya modeller eller rensa ut överlager. För konsumenten kan det vara den perfekta chansen att göra ett kap.

Vidare, när man köper en Elsparkcykel på rea, är det klokt att se över garantin. Försäkra dig om att den erbjuder tillräckligt med skydd och att det inte finns några dolda villkor som kan påverka ditt köp negativt

En annan viktig punkt att överväga är varifrån du köper din rea-scooter. Köp från erkända återförsäljare eller direkt från tillverkaren om möjligt. Detta garanterar oftast en smidigare efterförsäljningsupplevelse om det skulle uppstå några problem.

Till Elscooter Rea
Xiaomi Mi 3 Nordic white

Elscooter med sadel

En elscooter med sadel erbjuder betydande fördelar för komfort och användbarhet. Sadeln ger ökad komfort för längre resor, minskar trötthet och gör det enklare att hantera elscootern. Med sadeln får föraren en stabilare sittställning, vilket är särskilt användbart för personer som kan ha svårt att stå under längre perioder. Dessutom ökar sadeln säkerheten genom att erbjuda bättre kontroll och balans. För dem som använder scootern för pendling eller längre utflykter, kan en sadel göra resan betydligt mer behaglig och mindre ansträngande. Sammantaget är en elscooter med sadel ett utmärkt val för de som söker både komfort och praktisk funktionalitet.

Elscooter med Sadel

Välj den bästa elscootern för dig

Vad betyder egentligen “Bäst Elscooter” ? Vi förstår att frågan kanske riktar sig mot vilken modell som är bäst i test, eller vilken som har bäst prestanda i sin prisklass. Båda är såklart helt korrekta förklaringar! Men att peka ut en enda som “bäst” är rätt svårt. 

Allt beror på vem du är, vart du bor och vilket sätt du ska använda din elscooter på. 

 1. Pendling till jobbet: För den som pendlar dagligen kan en Elsparkcykel vara ett ovärderligt transportmedel. Särskilt för de med en mellanlång resväg där promenad blir för långsam och bil eller kollektivtrafik känns opraktiskt. I detta fall är en modell som är robust med god batterikapacitet och snabb laddningstid bäst.

 2. Fritidsåkning: Om du söker spänning och äventyr på fritiden, kanske du vill ha en modell med högre maxhastighet och större däck för en smidigare körupplevelse på varierande terräng. Att hitta bäst elscootern för fritidskörning är betydligt enklare då man inte behöver fokusera allt för mycket på räckvidd och batteritid.

 3. Familjeutflykter: För familjer som gillar att spendera tid utomhus kan en lättanvänd och säker modell vara det perfekta färdsättet. Här kan det vara bra att titta på modeller med justerbar hastighet och eventuellt föräldralåsfunktion. 

 4. Studenter: För den som bor på eller nära campus kan en kompakt, lättviktig modell som är enkel att förvara, klassas som den bästa elscootern.

 5. Turistattraktioner: För den som vill utforska en stad som turist eller till och med som lokal invånare, kan en elscooter med längre batterilivslängd vara bästa valet.

När du har bestämt ditt huvudsakliga användningsområde, överväg även andra viktiga faktorer som pris, varumärkesrykte, garantier och recensioner. Det kan också vara värt att provköra några olika modeller för att få en känsla av vad som känns bäst för just dig, och givetvis läsa våra recensioner och köptips, till exempel på årets Elscooter Bäst i test! 

Elscooter Reservdelar

Alla elscootrar vi rekommenderar här på Electricscooters.se har ett baskrav av att komma med en bra garanti. Det är helt enkelt inte en förhandlingsbar punkt för oss. 

Men givetvis så finns det ibland ett behov av att reparera eller byta ut delar på sin scooter ändå, kanske något har hänt som inte täcks av garanti eller försäkring, och då är det viktigt att ditt varumärke och modell erbjuder möjligheten att köpa reservdelar. 

De flesta leverantörer kommer ändå rekommendera att du skickar in elscootern till dem, men om du insisterar så kan de flesta bistå med att skicka dig reservdelar, och i vissa fall kan du till och med köpa dem direkt i butiken via din återförsäljare.

Elkickbike

Om du är ute på jakt efter en elkickbike och inte riktigt vet vilken ände du ska börja med, eller kanske är dags för dig eller barnen att uppgradera till en ny Elkickbike?Leta inte ihjäl dig! Vi har all info du behöver här hos oss.

Vi har samlat allt på denna sida som rör elkickbikes. Recensioner av elkickbike modeller, varumärken och nyheter från Elscootervärlden.

Vi ställer också modellerna mot varandra, både i samma prisklass och i samma modelltyp, och gör tester för att hitta den bästa modellen till bästa möjliga pris

Allt om Elkickbikes