Elscooter på vintern?

Get The Help You Need!

Contact Us

Fungerar elscooter på vintern?

Kort sagt ja. Det finns många olika saker som bidrar till hur en elscooter fungerar på vintern. Det är tex däcken, motorn och batteriet. Desto större däck, desto större motor och desto större batteri leder till att din elscooter kommer att gå bättre på vintern.

Med tanke på det kalla klimatet vi har i Sverige så kommer elscootrarna inte gå lika bra som på sommaren. När det blir under 10 grader så brukar batteriet bli lite sämre och under -5 grader så kommer det att märkas. Vi har en liten guide hur du kommer kunna förvara ditt batteri på vintern.

1. Koppla bort batteriet från det elektriska systemet vid längre tids förvaring. Det här är enkelt och annars om du har någon fråga är det bara att kontakta oss.

2. Håll batteriet rent – torka av det med en torr trasa. Det här är efter du kopplat bort batteriet.

3. Fulladda batteriet inför vinterförvaringen. Om du väljer att koppla bort batteriet för förvaring så fulladda batteriet.

4. Förvara batteriet svalt och torrt, utan risk för frost. Ju lägre temperatur, desto mindre självurladdning. Det får dock inte bli minusgrader.

5. Underhållsladda batteriet ett par gånger under förvaringstiden.

Kommer det vara stor skillnad när det blir kallt?

Ja och nej. Beroende på elscooter så kommer du märka olika mycket. Med en Kugoo Kirin M4 som vi har testat under vintern så är det inte mycket skillnad. Den klarar kallare förhållanden och är perfekt för en svensk vinter. Elscooter på vintern betyder mycket för många.

Hur fungerar era scootrar på snö?

Det är också väldigt mycket beroende på vilken elscooter du har. Desto tyngre desto bättre tycker vi då man vill få drag till marken. Om en elscooter inte väger så mycket så kommer den endast spinna runt på toppen av snön. Dessutom är det en fråga hur mycket snö det är och om det är is under. Frågan går egentligen inte att besvara på för att det är så mycket som spelar roll.

Det vi dock kan säga är att många av våra scootrar klarade Stockholms vinter och därför bör klara den södra delen av Sverige minst lika bra.

Måste man ladda oftare på vintern?

Ja det måste man. Med tanke på att minusgrader gör att batteriet laddas ur snabbare så kommer du behöva ladda din scooter mer. Dock kan inte vi säga hur mycket mer du kommer behöva ladda. Troligtvis är det inte så mycket.

Här är det också en fråga om vilken elscooter du väljer. Om du väljer någon av scootrarna, Kugoo Kirin M4, Kugoo G-Max, Kugoo G2-Pro och Kugoo G-Booster som har större batteri så kommer du inte behöva ladda lika mycket.

Om du har några frågor om elscooter på vintern så är det bara att kontakta oss. Glöm inte att följa oss på Instagram där vi lägger ut mer om elscooter på vintern. Elscooter på vintern.

Trending Products

Trending Products

Trender kommer och går, varje år kommer det ut nya lansering av elscooters för alla åldrer och i olika modeller. Vi granskar, testar och recenserar dessa i takt med att de kommer ut, och givetvis så tar vi på Electric Scooters reda på vilka våra kunder tycker bäst om, och vilka som säljer bäst där ute på marknaden!Här kan du se några av de mest populära Elscooters just nu! Ta gärna och kika hur de ställer sig mot andra Elscooters i samma klass i våra Bäst i Test listor!