Elscooter Barn

När det gäller att välja en Elscooter Barn, är det essentiellt att hitta en modell som passar barnets behov och säkerhetskrav. På vår sida Elscooter Barn erbjuder vi en djupgående guide som gör det enklare för dig att utforska olika alternativ. Vi hjälper dig att hitta en elscooter som inte bara är säker och anpassad för yngre användare, utan som även matchar barnets egna preferenser och stil.

Säkerheten är särskilt viktig när det kommer till Elscooter Barn. Vår guide ger dig all information du behöver för att göra ett tryggt och ansvarsfullt val.

Innehåll

Till Topplistan!

Elscootrar har blivit en populär trend över hela världen, tack vare deras enkla användning och miljövänliga natur. De erbjuder ett roligt och praktiskt sätt att navigera i städer och förorter, och är ett utmärkt alternativ till traditionella transportmedel. Med en mängd olika modeller tillgängliga, från de enkla och lätthanterliga till de mer avancerade med högre hastigheter och längre räckvidd, finns det en elscooter för varje behov och smak.

Glädjen för ett Barn att få en Elscooter

Att få en Elscooter kan vara en otroligt spännande upplevelse för ett barn. Det ger inte bara en känsla av frihet och självständighet utan erbjuder också en rolig och modern form av rörelse. För barn är en elscooter inte bara ett transportmedel; det är ett äventyr på hjul, ett redskap för utforskning och upptäckter i närområdet.

Säkerhet först: När det gäller Elscooter Barn, är säkerheten det absolut viktigaste. Det innebär att välja en elscooter som är anpassad för barnets ålder och storlek, med hastighetsbegränsningar och robust konstruktion. Dessutom är det viktigt att barnet alltid använder hjälm och skyddsutrustning och att det finns vuxna som övervakar och lär ut hur man använder elscootern på ett säkert sätt.

Lärdom och Ansvar: Att ha en egen Elscooter som barn innebär också ett utmärkt tillfälle för barnet att lära sig om ansvar. Att ta hand om sin elscooter, följa trafikregler och vara uppmärksam på omgivningen är viktiga färdigheter som barnet utvecklar.

Förbättrad Mobilitet och Social Interaktion: En Elscooter Barn kan också förbättra barnets mobilitet och ge dem möjlighet att enkelt träffa vänner och delta i aktiviteter utanför hemmet. Det uppmuntrar till utomhusaktiviteter och erbjuder ett roligt sätt att få motion.

På vår sida om Elscooter Barn hittar du mer omfattande information om hur du väljer rätt elscooter för ditt barn, säkerhetstips och mycket mer. Vi tror att en elscooter kan vara en källa till glädje och äventyr för ditt barn, samtidigt som den förmedlar viktiga värden om säkerhet och ansvar.

E-Wheels E2S V2

E-Wheels E2S V2

Få det bästa priset här

E2S V2 från E-wheels är en elscooter som erbjuder ett utmärkt värde och passar förare i de flesta storlekar och åldrar. Den är perfekt för både nybörjare och mer erfarna förare som inte behöver extremt höga hastigheter eller stora batterier.

Ett av de mest framträdande dragen hos E2S V2 är dess lätta vikt. På bara 12,5 kilo är den en av de lättaste elscootrarna på marknaden, vilket är en viktig egenskap då den blir enkel att hantera. Detta inkluderar att enkelt kunna bära den i trappor, putta den uppför backar om batteriet tar slut, eller smidigt ta med den på kollektivtrafiken.

2023 års upplaga av E2S V2 är snarare en finjustering än en helt ny design jämfört med tidigare modell, vilket bekräftar ordspråket “om det inte är trasigt, behöver det inte lagas”.

Gällande räckvidden garanterar tillverkaren upp till 35 kilometer. Våra tester, som omfattade olika backar och testförare med en vikt på 75 till 90 kg, visade dock på en räckvidd på 18-20 kilometer per laddning. Med dess effektiva acceleration anser vi att denna räckvidd är mer än tillräcklig, speciellt för en Elscooter för barn eller ungdomar inom denna priskategori.

Sammanfattningsvis, E2S V2 framstår som ett fantastiskt alternativ i våra tester, inte minst på grund av dess prisvärdhet. Den erbjuder mycket för pengarna, och även om det finns elscootrar med längre räckvidd, täcker 18-20 km räckvidd de flesta behoven för en Elscooter Ungdom eller Elscooter Barn som använder den för pendlingsändamål, och dess lätta vikt är definitivt en fördel.

Huvudpunkter:

 • Prisvärd: Idealisk för både nybörjare och erfarna användare, inklusive de yngre.
 • Lättviktig: Bara 12,5 kg, perfekt för stadsmiljö och enklare hantering för de yngre förarna.
 • Uppdaterad Modell: 2023 års modell förbättrar redan befintliga funktioner.
 • Godkänd Räckvidd: 18-20 km i realistiska förhållanden, även i utmanande miljöer.
 • Produktbeskrivning

  Bästa elsparkcykeln 2023. E2S V2 kommer i två olika versioner: Standard och Long Range+. Standard har blivit framröstad som Bäst i test upprepade gånger, med en motor med en nominell motoreffekt på 250 W. Long Range+ har uppgraderats med ett större batteri för 30 % längre räckvidd (10 Ah), dämpare för optimal körkomfort, ny app och förbättrad framlampa. Long Range+ kan även väljas med punkteringsfria däck.

 • Specifikationer

  Här hittar du specifikationerna för E2S V2.

Få det bästa priset här
Elscooter Barn

Nitrox Junior

Få det bästa priset här

Denna färgsprakande scooter i slimmad design är det senaste tillskottet i vår elscooterkategori för barn.

Med hjälp av elmotorn kan man snabbt sticka över till polaren och detta utan att ens behöva sparka. Nitrox Junior levererar körglädje samtidigt som den tar dig från en punkt till en annan.

Scootern har ett batteri av typen Litium-Ion med kapacitet på 2,4Ah vilket ger dig en räckvidd på upp till 6 km per laddning*.  Elsparken är dessutom IP-klassad i enlighet med IPX4, vilket innebär att den klarar vattensprut från alla riktningar. Börjar det regna under turen är det alltså ingen fara!

Med en maxhastighet på 6 km/h kan du som förälder med enkelhet hänga med barnet ut på en runda medan barnet fortfarande känner av fartens pirr i magen. Du kan ändra maxhastigheten mellan 6km/h eller 10 km/h och gör det då med ett dubbeltryck på strömbrytaren vid sidan av scootern. Gasar gör man genom att med foten trycka på en knapp på scooterns fotbräda och samtidigt skjuta ifrån. Med ett enkelt tryck på bakskärmen bromsar du farten.

Då elscootern endast väger 4,2 kg och dessutom har hopfällbara handtag är den lätt att ta med på exempelvis skolbussen eller förvara i garderoben.

Perfekt scooter för den unga publiken!

 *Räckvidden är uppmätt under optimala förhållanden.  Notera att räckvidden påverkas av körstil, förarvikt, körunderlag mm.

 • Produktbeskrivning

  Nitrox Junior elcykel är känd för sin enastående kapacitet, färgglada design och enkla navigering. Det är ett populärt val bland de yngre pendlarna på grund av dess okomplicerade funktioner och bekvämlighet.

 • Specifikationer

  Se specifikationerna för Nitrox Junior här.

Få det bästa priset här

E-Wheels E2S V2 Lite 2023

Få det bästa priset här

E2S V2 korades som “Bästa elscootern 2021” enligt en rad olika onlinerecensenter, inkluderat oss. Det är inte bara en elsparkcykel för de yngre förarna – det är elscootern som alla pratar om!

Kraft och Prestanda: Med sin kraftfulla motor forcerar den backar med enkelhet, och lovar en upplevelse som är både robust och pålitlig. Den är skapad för daglig pendling med lång räckvidd, kvalitet och pålitlighet.

Säkerhet Först: Utformad med smarta funktioner som “non zero start”, förhindrar E2S V2 Lite oavsiktlig acceleration och ger en säkrare upplevelse. Dessutom är den utrustad med Bluetooth och app-kompatibilitet, vilket ger dig möjlighet att låsa den och anpassa dina inställningar på språng.

Tillförlitligt Skydd: IP56-certifiering innebär att den tål damm och partiklar, så du kan vara säker på att den står emot de tuffaste förhållandena.

Fullständigt Laglig: Med en topphastighet på 20 km/h är E2S V2 Lite 100% laglig i Sverige för alla åldrar. Stora luftfyllda hjul garanterar en bekväm körning, oavsett var du är på väg.

Skandinaviens Favorit: E2-serien är E-wheels bästsäljare, en beprövad favorit bland nordiska pendlare.

Vill du ha den bästa Elscooter Barn för din ekonomi? E2S V2 Lite är svaret!

 • Produktbeskrivning

  E2S V2 är definitivt vår bästsäljande modell. Den har solid kvalitet, massor av kraft och lång räckvidd som uppfyller behoven hos en genomsnittlig pendlare. E-wheels E2S V2 är perfekt för dig som vill ha en pålitlig, robust och billig elsparkcykel.

 • Specifikationer

  Här kan du hitta specifikationerna för E2S V2 LITE.

Få det bästa priset här

Att tänka på när du väljer en Barn Elscooter

När det gäller att välja rätt Elscooter Barn, finns det specifika egenskaper och funktioner som är viktiga att överväga för att säkerställa både säkerhet och nöje för ditt barn. En Elscooter Barn bör vara anpassad efter barnets ålder och höjd, ha säkerhetsfunktioner som ringklocka och effektiva bromsar, samt en lämplig hastighetsbegränsning.

Ringklocka för Säkerhet: En ringklocka är en enkel men viktig säkerhetsfunktion på en Elscooter Barn. Den hjälper barnet att signalera sin närvaro till andra, särskilt i områden där det finns fotgängare eller andra cyklister.

Effektiva Bromsar: Bromssystemet på en Elscooter Barn är avgörande. Det bör vara lättanvänt och responsivt, så att barnet enkelt kan stoppa scootern på ett säkert sätt. Handbromsar eller fotbromsar som är anpassade för barns mindre händer och fötter är att föredra.

Hastighetsbegränsning på ca 20 km/h: För en Elscooter Barn är det viktigt att hastigheten är begränsad för att minska risken för olyckor. En hastighetsgräns på ungefär 20 km/h är lämplig för barn, då det ger en balans mellan att vara snabb nog för att vara rolig, men inte så snabb att den blir farlig.

Storlek Anpassad till Ålder och Höjd: Storleken på Elscooter Barn bör anpassas efter barnets ålder och höjd. Det säkerställer att barnet kan hantera scootern bekvämt och säkert. Justerbara modeller som kan växa med barnet är ett bra val.

Modeller Framtagna för Barn: Det finns olika modeller av Elscooter Barn som är framtagna speciellt med tanke på barn. Dessa modeller har ofta extra säkerhetsfunktioner, färgglad design och användarvänliga kontroller som är utformade för yngre användare.

Att välja rätt Elscooter Barn handlar om att hitta en balans mellan roliga och spännande funktioner och de säkerhetsaspekter som är nödvändiga för ett barn. Genom att överväga dessa faktorer kan du som förälder känna dig trygg i ditt val och samtidigt ge ditt barn en underhållande och spännande upplevelse.

Elscooter Nitrox M8

Få det bästa priset här

Nitrox M8 är en ultimat elscooter för ungdomar från Nitrox som också råkar vara en av de med lägst pris i klassen. För dig som letar ett budgetalternativ men inte vill tumma på kvalitet, så kan vi starkt rekommendera Nitrox M8 antingen som din första elscooter eller för dig med vana.

Kraftfull Prestanda: Nitrox M8 drivs av ett 5Ah litiumbatteri och en borstlös navmotor med en effekt på 250W, vilket ger dig en räckvidd på upp till 15 km/laddning. Och med en laddningstid på bara 4 timmar är du snabbt tillbaka på vägen.

Bärbarhet: Med en vikt på endast 11,5 kg och hopfällbar design, kan du enkelt bära med dig den vart du än går!

Smidig Körning: Extra stora 6,5-tums hjul av stark gummi gör att du smidigt tar dig fram på även ojämna underlag, och du behöver inte oroa dig för punkteringar!

Stark & Hållbar: En toppfart av 20 km/h, en maxlast på 81 kg och en kombination av elektromagnetiska och mekaniska bromsar gör den här elscootern idealisk för ungdomar.

Allt Under Kontroll: Utrustad med hastighetsmätare och batteriindikator på styret, så att du alltid har koll. Tumgasreglage för både gas och broms ger enkel hantering.

Tålig i Alla Väder: Klassad IPX4, vilket innebär att den står emot vattenstänk från alla håll. En regnskur? Inga problem!

Extra Finesser: Kompletterad med en kraftfull LED-strålkastare fram och en röd LED-lampa bak, gör att du syns även i mörker.

Specifikationer i Korthet:

 • Motor: 250 W
 • Batterikapacitet: 180 Wh
 • Räckvidd: 15 km
 • Toppfart: 20 km/h
 • Vikt: 11,5 kg
 • Hjulstorlek: 6,5″
 • Hopfällbar: Ja

Nitrox M8 är den perfekta kombinationen av prestanda, portabilitet och prisvärdhet i ditt val av elscooter för äldre barn.

Vilken är den bästa Elscooter för Barn?

När du väljer en Elscooter Barn är det flera faktorer att överväga för att säkerställa en både säker och rolig upplevelse för ditt barn. Ålder, mognad, längd och vikt hos barnet spelar en stor roll i valet av rätt modell. Det är viktigt att elscootern inte bara är anpassad till barnets storlek, men också till dess förmåga att hantera fordonet på ett säkert sätt.

Ålder och mognad är avgörande faktorer. Yngre barn, speciellt de under 8 år, kanske inte har den motoriska skickligheten eller omdömet som krävs för att hantera en elscooter på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att välja en modell med lägre hastighet och enklare kontroller för yngre barn. För äldre barn kan modeller med fler funktioner och högre hastigheter övervägas, alltid med hänsyn till barnets mognad och erfarenhet.

Längd och vikt på barnet är också viktiga faktorer. Elscootern bör vara i rätt storlek så att barnet bekvämt når ner till marken och har full kontroll över fordonet. Viktkapaciteten på elscootern bör också överensstämma med barnets vikt för att garantera säkerhet och hållbarhet.

Olika funktioner och modeller erbjuder olika upplevelser. För yngre eller mindre erfarna barn, överväg en modell med säkerhetsfunktioner som hastighetsbegränsning, goda bromssystem, och låg vikt. För äldre barn kan mer avancerade modeller med högre hastigheter och ytterligare funktioner som Bluetooth-koppling eller app-integration vara lämpliga, förutsatt att säkerheten alltid prioriteras.

Säkerhet är det ledande kriteriet vid val av Elscooter Barn. Förutom fordonets egna säkerhetsfunktioner är det viktigt att barnet alltid använder lämplig skyddsutrustning som hjälm, knä- och armbågsskydd. Se också till att barnet förstår grundläggande trafikregler och alltid använder elscootern under uppsikt.

När du överväger att köpa en Elscooter Barn, tänk på följande fem punkter:

 1. Ålder och Mognad: Välj en modell som är lämplig för barnets ålder och mognadsnivå.
 2. Storlek och Viktkapacitet: Se till att elscootern passar barnets längd och vikt.
 3. Säkerhetsfunktioner: Prioritera modeller med hastighetsbegränsningar och pålitliga bromssystem.
 4. Skyddsutrustning: Utrusta barnet med hjälm och andra skyddsartiklar.
 5. Utbildning och Tillsyn: Lär barnet grundläggande säkerhetsregler och övervaka dess användning.

Genom att beakta dessa punkter när du väljer en Elscooter Barn kan du se till att ditt barn får en säker och lämplig elscooter som de kan njuta av och använda tryggt.

Elscooter för Barn & Ungdom

Att välja rätt elscooter

När det gäller att välja rätt Elscooter för Barn och Ungdom, är det viktigt att överväga specifika egenskaper och funktioner som säkerställer både säkerhet och nöje för barnet. En idealisk Elscooter Barn bör vara anpassad efter barnets ålder och höjd, ha en ringklocka för att signalera närvaron till andra, effektiva bromsar som är lätta att använda för barnet, och en lämplig hastighetsbegränsning på ungefär 20 km/h för att balansera mellan roligt och säkert. Storleken på elscootern är viktig och bör anpassas så att barnet kan hantera den bekvämt och säkert, med modeller som är justerbara och kan växa med barnet som ett bra alternativ.

Det finns många olika modeller av Elscooter Barn framtagna speciellt för barn, med extra säkerhetsfunktioner, färgglad design och användarvänliga kontroller som är utformade för yngre användare. Att hitta den rätta balansen mellan roliga och spännande funktioner och nödvändiga säkerhetsaspekter är nyckeln till att göra ett tryggt val som ger ditt barn en underhållande och spännande upplevelse.

Hur fort får en elscooter gå? Läs mer om lagar kring elscootrar och eldrivna fordon här Transportstyrelsen

Elscooter Barn Billig

När du letar efter en “elscooter barn billig”, är det viktigt att förstå skillnaderna mellan att köpa en budgetmodell jämfört med en dyrare elscooter. En billig elscooter för barn kan vara ett attraktivt val för familjer som söker ett kostnadseffektivt sätt att introducera sina barn till elscootrar, men det är viktigt att inte kompromissa med säkerhet och kvalitet.

Billiga elscootrar kan vara mindre robusta och kanske inte har samma hållbarhet som dyrare modeller. De kan ha enklare bromssystem, begränsade justeringsmöjligheter och kanske inte har samma kraft och räckvidd. Å andra sidan kan en dyrare elscooter erbjuda bättre byggkvalitet, avancerade säkerhetsfunktioner, högre prestanda och längre livslängd.

Det är dock viktigt att notera att en högre prislapp inte alltid betyder bättre kvalitet. Det finns många prisvärda elscootrar på marknaden som erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda. När du väljer en “elscooter barn billig” bör du fortfarande leta efter grundläggande säkerhetsfunktioner som effektiva bromsar och stabil konstruktion, samt överväga barnets storlek och hur elscootern kommer att användas. På så sätt kan du hitta en säker och rolig elscooter som passar din budget.

Barn elscooter 10 år eller yngre

När det gäller att köpa en elscooter när du är 10 år eller yngre, finns det både fördelar och nackdelar att överväga för barn i denna åldersgrupp som får sin första elscooter.

Fördelar:

 1. Tidig Utveckling av Motoriska Färdigheter: Barn som börjar använda en elscooter i en yngre ålder kan utveckla sina motoriska färdigheter och sin koordination tidigare. Detta kan vara en bra grund för att lära sig andra färdigheter längre fram.
 2. Ansvarskänsla: Att äga och ta hand om en elscooter kan lära barnen ansvar och vikten av att följa säkerhetsregler.
 3. Utomhusaktivitet: En elscooter uppmuntrar till fysisk aktivitet och tid utomhus, vilket är bra för barns hälsa och välbefinnande.

Nackdelar:

 1. Säkerhetsrisker: Yngre barn kanske inte alltid har mognaden att förstå och följa säkerhetsregler, vilket ökar risken för olyckor.
 2. Begränsad Användning: Eftersom yngre barn ofta är mindre och lättare, kan vissa modeller av barn elscooters vara begränsade i hastighet och räckvidd, vilket kan påverka hur mycket de kan använda scootern.
 3. Snabb Tillväxt: Barn i denna ålder växer snabbt, vilket kan innebära att elscootern blir för liten efter bara några år.

Att köpa en elscooter när du är 10 år eller yngre kan vara en spännande utmaning som erbjuder många fördelar, men det är viktigt att noga överväga barnets mognad och förmåga att hantera elscootern på ett säkert sätt. Genom att väga fördelar mot nackdelar kan du göra ett välgrundat beslut som passar ditt barns behov och säkerhet.

Här är två modeller av ihopfällbara Elscooter Barn som vi varmt rekommenderar!

Till Topplistan!